A sárga ruhás lány

"If you judge people, you have no time to love them." – Mother Teresa

Napi érdekesség: Rafflesia a világ legnagyobb virága

A Rafflesia a világ egyik legnagyobb élősködő növénye, ami olyan, mint egy virág. Nincsen szára, se gyökere, Többek között Borneon is őshonos és nagy szerencse kell ahhoz, hogy ilyet láthasson az ember. A Rafflesia ugyanis 9 hónapon keresztül nő, majd 5 napon keresztül virágzik csak. Állítólag rothadó húshoz hasonló szagot áraszt ki magából, amelyet szerencsére nem éreztem a bambuszállvány túloldaláról, amely mögött állhattam, amíg megcsodáltam. 

Ranau közelében a Poring hotspring területén lehet a legbiztosabbra menni Rafflesia megnézés ügyében. Általában az utcán nagy táblával jelzik, hogy éppen hol, kinek a kertjében lehet megtekinteni egy egy virágzó példányt, ha szerencséd van csak 10 ringgitet (700 Ft) kell érte fizetned. A táblára felírják, hogy mekkora az aktuális növény átmérője és hányadik napja virágzik.

A fenti képen látható darab 75 cm átmérőjű és a második napját éli. Megfogni nem lehet, mert egy bambusztákolmány őrzi.

Ránézésre puha lehet a virága és a belsejében mintha tüskék lennének. Olyan érdekes, hogy ez tényleg egy élő növény, olyan mintha mű lenne. Ez a példány kicsinek számít, hiszen a legnagyobb valaha, több, mint 1 méter átmérőjű volt és 11 kilót nyomott.

Raflesia a 10 ringit papírpénzen:

Még több napi érdekesség itt.

logo_kicsi.jpg

A sárga ruhás lány

Világutazó blog, nemcsak világutazóknak, nemcsak utazásról. Rita vagyok, és életvitelszerűen utazom. Ezen az oldalon érdekességeket találsz a világból, emberekről, szokásokról, furcsaságokról, gasztronómiáról. Mindenről. Bármiről.

Épp itt vagyok: 

Kövess a Facebookon is

Archívum

A sárga ruhás lány utazását az 
uniqa_logo.jpg 
biztosítja.

süti beállítások módosítása