Kanyoning - kicsit másképp

December 13, 2014

Végy egy kanadai, egy svéd, egy holland, egy chilei, és egy magyar túristát, akik imádják az extrém kalandokat és kellően idióták és töltsd fel őket adrenalinnal: boldogok lesznek.

Canyoningról volt szó. Ez a tevékenység a fejemben úgy élt, hogy búvárruhában, sisakban és mellényben leugrasz kisebb vízeséseken, úszol egy kicsit, esetleg túrázgatsz közben meg ilyenek.

Eredeti terv szerint reggel mentem volna tovább egy másik városba, de Claudia, a kanadai szobatársam reggelizni invitált. Reggeli közben értesültem róla, hogy az egyik srác a hostelből ismert valakit aki ismert valakit aki elvisz minket canyoningolni, nem túrista módra ötszázért. Nem kellett kétszer mondani, eldöntöttem, hogy maradok és kipróbálom, bármi is legyen az.

Fél óra múlva más a hostel előtt várt ránk egy helyi fickó, aki elvitt minket a háromkerekűvel egy másik házig, ahol kiosztotta a motorokat. 

Pár perc múlva már 60 kilométeres sebességgel száguldoztam az ismeretlenbe egy olyan srác mögött ülve, akinek a nevét sem tudtam. Fogalmam sem volt, hogy hova megyünk, megbízhatok e fiúban. Hogy jól vezet e? Nem foglalkoztatott különösebben. Tudtam hogy őrületes kaland vár ránk.

Banánligetek és pálmaerdők után kábé háromnegyed óra múlva megérkeztünk egy kis faluba, itt hagytuk a motorokat és mindent ami nem vízálló, és elindultunk felfelé. Pár perc séta után megérkeztünk az első állomáshoz. 

Itt tudatosult bennem, hogy ruhástul, cipőstül, sisak és mellény nélkül fogjuk végigjárni a fogalmamsincsmit és az első feladat az, hogy le kell ugrani innen:

Ezután csodás helyek következtek: mászni a sziklákon, úszni, ugrálni vagy sodródni. Mindezt mellény és védőruha nélkül. 

 

Néha jobb bele nem gondolni mi lehet a vízben, ahol épp úszol :)

Na jó, sajnos már halott volt szegény.

Mikor a túránk végére értünk pár órával később, megpillantottam ezt... 

 

Pár sebbel gazdagodtam ugyan, de minden perce megérte. Nagyon elfáradtunk, de imádtuk.

Így visszagondolva, fogalmam sincs hogy értem túl ezt a napot. Mindenesetre legyőztem a félelmeimet pár alkalommal. 

Így megy ez backpackeréknél kérem!