Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A sárga ruhás lány

"If you judge people, you have no time to love them." – Mother Teresa

Extrém piac Tomohonban

A mellettem álló hölgy éppen a családi ebédet készül megvásárolni. "Abból kérek három darabot" - mutat a friss denevértestekre, amelyet már elválasztottak a szárnyaiktól.

img_4280.jpg

A háromtagú család érdeklődve nézi végig, ahogy az apró állatokat feldarabolja az eladó, majd a ropogós szárnyakat is apránként beleteszi a szatyorba. Ezután véres kézzel lóbálja a két darab ötvenezrest és széles mosollyal mutatja, hogy jó pénzt hozott ez a mai napon (kb. 2000 Ft). Az eladó szerint ezeket a denevéreket a Makassar környéki erdőkben ejtik foglyul hálóval, vagy fegyverrel vadásszák le őket, majd ide szállítják, a tomohoni piacra, mielőtt Panikit (denevérhúsból készült leves), egy népszerű helyi specialitást készítenek belőlük. A denevérhús igazi különlegességnek számít, tiszta állatnak tartják, hiszen csak gyümölccsel táplákozik és húsa proteinben gazdag.

img_4284.jpg

A szomszédos asztalon három kutya fekszik megperzselve, ők még várják a sorsukat, igaz nem sokáig, mert kisvártatva az ő vevőjük is megérkezik. Ezeket az állatokat úgy ölik le, hogy nem folyatják ki a vérüket, csak később. Egyébként errefelé gyakoriak a kutyahúst kínáló éttemek, ha RW (rintek wuuk, kb annyit jelent puha szőrű állat, jelen esetben kutya) feliratot látsz a menün, ott kaphatsz ilyen ételt.

img_4366.jpg

img_4288.jpg

img_4363.jpg

A még élő állatokat ketrecben tartják a tűző napon, amíg rájuk nem kerül a sor.

img_4295.jpg

A kígyóárustól óvatosan megkérdezem, hogy ő fogyaszt-e ilyesmit, mire ő fagyos természetességgel elmondja, hogy mire ő innen hazamegy, a felesége kígyópörkölttel várja, amelyet kókusztejjel ízesít és a curryhez hasonló ízvilága van, ő nagyon szereti.

img_4281.jpg

Tudatosítanom kellett magamban, hogy csak én óvatoskodok, hogy csak nekem furcsa és új ez az egész, amit látok, hiszen nekik teljesen természetes, mintha mondjuk otthon bemennél a henteshez és bevásárolnál a vasárnapi ebédhez.

Tomohonban vagyunk, Észak-Sulawesin, egy apró hegyi kisvárosban, amelyet két vulkán határol, és amely Manadotól kb. 25 kilométerre, délre található. A szigeten az iszlám a fő vallás, ám ebben a régióban inkább keresztények élnek, köztük is javarészt a Minahasa népcsoport tagjai, akik a mai napig érdekes hagyományaikat őrzik. Ezek közé tartozik többek között az is, hogy mindenféle, számunkra extrémnek tűnő állattal táplálkoznak. A tomohoni piacon patkányok, kutyák, macskák, kígyók, majmok, denevérek várnak a sorsukra, ezek közül sokan még élnek, sokakat pedig már megperzseltek és a kínáló pulton helyeztek el.

Két évvel ezelőtt, az utazásom kezdetén, Kínában láttam hasonlót, Shenzenben.

logo_kicsi.jpg

A sárga ruhás lány

Világutazó blog, nemcsak világutazóknak, nemcsak utazásról. Rita vagyok, és életvitelszerűen utazom. Ezen az oldalon érdekességeket találsz a világból, emberekről, szokásokról, furcsaságokról, gasztronómiáról. Mindenről. Bármiről.

Épp itt vagyok: 

RENDELD MEG A KÖNYVEM!

harmincz_rita_bali_copy.jpg

Kövess a Facebookon is

Küldök neked képeslapot!

img_5254.png

A sárga ruhás lány utazását az 
uniqa_logo.jpg 
biztosítja.

süti beállítások módosítása