A sárga ruhás lány

"If you judge people, you have no time to love them." – Mother Teresa

Hiszek az összefogás erejében

Mindig is hittem az összefogás erejében.

Hittem és hiszem azt, hogy összefogva, együtt, mindenünket közösen beleadva sokkal többre lehetünk képesek, és az álmainkat is könnyebben megvalósíthatjuk.

img_2890.jpg

Az elmúlt évek során többször tettem kísérletet arra, hogy hozzám hasonló gondolkodású emberekkel csináljunk, találjunk ki valamit közösen, azonban ezek a próbálkozások kudarcba fulladtak. Utólag jöttem rá arra, hogy vagy rossz emberekkel próbálkoztam, mert mégsem közös akarat volt ez a végén; vagy nem hittünk egyformán erősen az ügy kimenetelében és sikerességében; vagy nem voltak megfelelőek a körülmények és az időzítés.

Azonban a várakozás végre meghozta gyümölcsét, hiszen épp egy apró vendégházból írom ezeket a sorokat, harmadmagammal, jelenlegi főhadiszállásunkon Sulawesi szigetén. Indonéziában.

A két Andrást külön-külön is ismertem már, azonban ők a könyvbemutatómon találkoztak először, majdnem két évvel ezelőtt. A találkozásból barátság lett, majd közös ötlet és projekt, aminek eredménye lett a Nincs Kifogás című 6 részes video sorozat, amelyben utazó bloggerek példáin keresztül mutatták be azt, hogy ha valaki igazán keményen és elszántan szeretne valamit megvalósítani, és hajlandó meghozni érte a kellő áldozatot, akkor nincs kifogás arra, hogy megvalósítsa az álmait.

A projekt
Egy Indonéziáról szóló film elkészítésének gondolata régóta motoszkált már a fejemben. A Nincs Kifogás interjú készítése során nagyon élveztem a közös munkát a fiúkkal, ezért elkezdtük tovább gondolni az ötletet. Most már együtt. Hárman. Az első feltétel adott volt: mindenki egyformán akarta, és akkor is hajlandó volt ebbe időt, pénzt és energiát fektetni, ha csak magunknak készítjük el, és senki máshoz nem jut el. Úgy tűnt tökéletes az időzítés, mindegyikünk szívből akarta a projektet, ezért belevágtunk.

kozos_rammang.jpg

Szponzorkeresés
A film elkészítése költséges, amelyet magunk vállaltunk.
Az ötletünkkel megkerestük az egyik tv csatornát, akik szívesen mellénk álltak és vállalták, hogy bemutatják a filmünket, ha elkészül. Ezután olyan cégeket kerestünk meg, akiknek szellemiségét össze tudtuk egyeztetni a sajátjainkkal és már készen is állt a következő lépés: további egyeztetés a szponzorokkal, akik érdekesnek gondolták a projektünket és vállalták, hogy valamilyen módon csökkentik a kiadásainkat. A Panasonic Magyarországtól kölcsön kaptunk egy olyan kamerát, amely filmezéshez jelenleg az egyik legjobb a kategóriájában a piacon. Az Emaki webáruháztól két db Lamax akciókamerát kaptunk, a VISTA Utazási Iroda pedig vállalta, hogy az országon belüli repjegyeinket biztosítja az utazáshoz, hiszen több szigetre is el kell utaznunk. A CitySim vásárolt nekünk víz,-és ütésálló külső adathordozókat, hogy biztosan ne legyen semmi baja a felvett nyersanyagoknak.

A filmsorozat
Egy négy részes fiatalos dokumentumfilmet készítünk, amelyben Indonézia különböző területein élő népcsoportokat mutatunk be, amelyek mai napig megtartották ősi hagyományaikat, szokásaikat, és ma is ezek szerint élnek. Vannak olyanok akik még mindig az erdőben, vagy a vizen. Ezek a helyi népek turisták által is látogathatók, tehát tényleg bárki eljuthat ide, aki beszél angolul, hiszen van helyi angolul beszélő idegenvezető, aki ismeri a körülményeket és segít ebben. Mi pedig megmutatjuk hogyan. A filmmel az a célunk, hogy a néző közelebb érezze magához ezeket a távoli és idegen kultúrákat.

Az elkövetkező időszakban elutazunk Celebesz, Szumátra és Bali szigeteire, ahonnan rendszeresen hírt adunk a közösségi média csatornáinkon, amelyet itt lehet követni:

Harmincz Rita: A sárga ruhás lány
Mátai András: utazgatok.hu
Csapó András: Navigátor Youtube csatorna

Ezen a linken pedig az események sorozatát láthatjátok időrendben: #eztcsinaljukharmanindoneziaban

Tarts velünk te is, ha szeretnéd testközelből látni Indonéziát!

p1032740.JPG

logo_kicsi.jpg

A sárga ruhás lány

Világutazó blog, nemcsak világutazóknak, nemcsak utazásról. Rita vagyok, és életvitelszerűen utazom. Ezen az oldalon érdekességeket találsz a világból, emberekről, szokásokról, furcsaságokról, gasztronómiáról. Mindenről. Bármiről.

Épp itt vagyok: 

RENDELD MEG A KÖNYVEM!

harmincz_rita_bali_copy.jpg

Kövess a Facebookon is

Küldök neked képeslapot!

img_5254.png

A sárga ruhás lány utazását az 
uniqa_logo.jpg 
biztosítja.

süti beállítások módosítása