A sárga ruhás lány

"If you judge people, you have no time to love them." – Mother Teresa

Ilyen egy helyi család háza Sulawesin

Amióta Indonéziában élek, felhagytam a hónapokig tartó hátizsákolással. Helyette pár hetes utazásokra megyek, főleg Kelet-Indonéziába, ahonnan mindig jó visszatérni a kényelmes otthonomba, Balira. A pár hétig tartó utazások során helyi népeket, érdekességeket vagy természeti tájakat keresek fel.

img_7124.jpg

Sokszor ezek még járatlan utak, viszonylag kevés turista ismeri. Különösen kedvelem azokat a helyeket, ahonnan csak helyi nyelven lehet tájékozódni az interneten. Éppen ezért az éttermek kínálatai, vagy a szálláshelyek, a helyiek szokásaihoz vannak kialakítva, és nagyon nehéz olyan szobát találni, ami mondjuk Balihoz viszonyítva komfortos és jó áron is van. Szúnyogháló ritkán van (szúnyogok annál inkább), fürdőszoba apró és nincs zuhanyzó, helyette vödrökből, hordókból vagy mandiból (kicsempézett kis kádszerű víztároló) kell magamra öntenem kis kancsóval a hideg vizet, angol wc nincsen, és az is előfordul, hogy a szoba, amiben alszom, éppen valamelyik családtagé, de mivel fizetek, ez bevételt jelent a családi kasszába, ezért arra az egy-két éjszakára ő a konyhában is szívesen elalszik.

Ezen a szálláson egy éjszaka 5000 Ft-ba került hármunknak. Ebben a faluban ez az egy homestay van (olyan szálláshely, ahol a befoadó család is lakik), Makassartól 30 percre található a világ második legnagyobb karszthegyeinek lábánál. 

Íme András, az útitársam videója Sulawesi szigetén levő szállásunkról.

logo_kicsi.jpg

A sárga ruhás lány

Világutazó blog, nemcsak világutazóknak, nemcsak utazásról. Rita vagyok, és életvitelszerűen utazom. Ezen az oldalon érdekességeket találsz a világból, emberekről, szokásokról, furcsaságokról, gasztronómiáról. Mindenről. Bármiről.

Épp itt vagyok: 

RENDELD MEG A KÖNYVEM!

harmincz_rita_bali_copy.jpg

Kövess a Facebookon is

Küldök neked képeslapot!

img_5254.png

A sárga ruhás lány utazását az 
uniqa_logo.jpg 
biztosítja.

süti beállítások módosítása