A sárga ruhás lány

"If you judge people, you have no time to love them." – Mother Teresa

Amikor az ember ember lesz

A helyi hagyományok szerint egy balinéz hindu embernek bizonyos életrítusokon kell keresztül menni egész élete során, hogy halála után reinkarnálódhasson a lelke. Az egyik ilyen életrítus a 3 hónapos bébiceremónia, amely a gyermek 105. napján kerül megrendezésre ideális esetben.

A bébi lába ezen a napon érinti először a földet.  A család köszönetet mond Istennek azért, hogy majd egész életén át vigyáz a gyermekre és köszönti az Anyaföldet, aki befogadja őt. A bébit meg kell tisztítani azoktól a szennyeződésektől, amelyekkel együtt a világra jött és ez segít majd elűzni a rossz szellemeket is.

További részletek a videóban.

Ilyen, és ehhez hasonló kultúrális információkat és történeteket olvashatsz hamarosan megjelenő Baliról szóló könyvemben, amely az alábbi email címen előrendelhető: sargaruhaslany@gmail.com

Iratkozz fel a Youtube csatornámra itthogy ne maradj le a Napi Bali videókról.
Minden hétfőn újabb érdekességet mutatok Baliról.

logo_kicsi.jpg

A sárga ruhás lány

Világutazó blog, nemcsak világutazóknak, nemcsak utazásról. Rita vagyok, és életvitelszerűen utazom. Ezen az oldalon érdekességeket találsz a világból, emberekről, szokásokról, furcsaságokról, gasztronómiáról. Mindenről. Bármiről.

Épp itt vagyok: 

RENDELD MEG A KÖNYVEM!

harmincz_rita_bali_copy.jpg

Kövess a Facebookon is

Küldök neked képeslapot!

img_5254.png

A sárga ruhás lány utazását az 
uniqa_logo.jpg 
biztosítja.

süti beállítások módosítása