A sárga ruhás lány

"If you judge people, you have no time to love them." – Mother Teresa

Életem első, igazi kultúrsokk élménye

Colomboba érkezve, miután kiderítettem, hogy a vonatot lekéstem és van még jó sok idő a következőig, gondoltam körbenézek a környéken. Az utcákon sétálva a hangok, a szagok, a kosz, és a rengeteg ember, ahogy engem bámultak mind átlátszó lepelként nehezedett rám, de még nem teltem be teljesen vele. Hirtelen vécézés jött rám, és egy LOCAL HOTEL felirat nagyon vonzónak tűnt, hogy bekéredzkedjek a mellékhelyiség használatára. Ahogy beléptem, feltűnt, hogy nincs túl sok ember. Legyek keringtek az előtérben, feltűnően sok volt belőlük. Később jöttem rá, hogy itt mindenhol sok a légy. Az alkalmazott hátrafelé mutatott én pedig követtem.

Uramisten!
Eddig még nem láttam ennyire koszos helyet…Minden annyira koszos volt és annyi szúnyog repdesett a hátsó helyiségben hogy semmit nem mertem letenni a földre, vagy hogy hagyjam érintkezni bármelyik felülettel. De nem volt mit tenni. Vagy ide, vagy a gatyába - gondoltam. Mivel az ajtó egy darab deszka volt, csak úgy odatámasztva, ezért mindkét kezemre szükség volt a művelethez.

Hibáztattam magam azért hogy ennyi és ilyen nehéz táskát hoztam magammal. Hiszen egyetlen megoldás maradt a dolgomat elvégezni: a nagy hátizsákot a hátamon, a kicsit elöl hagyva leguggoljak. Nem a jól megszokott angol vécé volt, hanem a guggolós ázsiai fajta, amivel eddig még nem sok helyen találkoztam.

img_0069_1.JPG

El kell kezdenem edzeni, gondoltam magamban, hiszen plusz legalább 18 kilóval magamon tettem meg ezt a műveletet.

Azt hiszem ekkor lettem igazi utazó, ekkor határoztam el hogy minél kevesebb holmival minél könnyebb mozgási lehetőséget hagyva magamnak szeretnék utazni...

Azóta sokkal rosszabb mellékhelyiségekben is jártam már és vannak még érdekes történetek ehhez kapcsolódóan, de ezeket majd egy későbbi történetben mesélem el :)

logo_kicsi.jpg

A sárga ruhás lány

Világutazó blog, nemcsak világutazóknak, nemcsak utazásról. Rita vagyok, és életvitelszerűen utazom. Ezen az oldalon érdekességeket találsz a világból, emberekről, szokásokról, furcsaságokról, gasztronómiáról. Mindenről. Bármiről.

Épp itt vagyok: 

RENDELD MEG A KÖNYVEM!

harmincz_rita_bali_copy.jpg

Kövess a Facebookon is

Küldök neked képeslapot!

img_5254.png

A sárga ruhás lány utazását az 
uniqa_logo.jpg 
biztosítja.

süti beállítások módosítása